Как да изберем ортодонт в София?

Как да изберем ортодонт в София?

Ортодонт София

Искате да изправите вашите зъби и да имате красива усмивка?

До тук добре, но как да изберете кой метод на ортодонтско лечение е подходящ за вас и на кой ортодонт да се доверите?!

Ако сте посетили няколко специалиста, решението става още по-сложно. Ние, хората, имаме сколонност да се доверяваме на тези, които са ни симпатични, в което няма нищо лошо, но е добре освен това да добавим още няколко признака, за да знаем че сме на правилното място.

Подготовка за ортодонтското лечение

Преди ортодонтско лечение е нужно да се проведе т.н. саниране. Това представлява:

  1. Почистване на зъбен камък, лечение на болни зъбчета и други манупулации според случая.
    Идеалният вариант е вашия ортодонт да работи с екип от други гранични специалисти или поне да ви насочи при такива.

    Поставянето на брекети върху болни зъби или проблем с венците може да затрудни тяхното лечение после, и то да се задълбочи.

  2. Отново преди лечението, вашият ортодонт трябва да ви направи т.н. ортодонтски анализ. Това е стъпка, която понякога се пропуска, но това е голяма грешка. Ако не бъдат направени изчисления, прогноза и диагноза, по средата на ортодонтското лечение може да се появят препядствия като липса на място, неправилна преценка на захапката или друга обструкция, която да удължи или да направи невъзможно продължаване на лечението.

  3. Не избирайте ортодонт, който ви казва това, което искате да чуете. Понякога истината е по-неприятна, но пък е за наше добро. Избирането на по-лесния и бърз вариант, не винаги е в наша полза.
Споделете