Алайнери от Virtue Dental Center

Начало | Услуги | Алайнери

Голяма част от ортодонтските проблеми могат да бъдат решени с невидими шини или както още се наричат – алайнери. Те се носят по 22-23 часа в денонощието, не се виждат и са удобни за носене.

Шините, които използваме, са разработени и произведени в Италия.

Те са плод на редица научни изследвания, софтуерни разработки и зад тях стоят специалисти по Ортодонтия. Що се отнася до качеството на материала, от който се произвеждат, ефикасността и ефективността на лечението, те превъзхождат всички останали производители.

Алайнерите са прозрачни брекети, които се определят като иновативен метод за изправяне на зъби. Те са се доказали като подходящи за лечение на неправилно разположени зъби, намаляване на междузъбни пространства и прочие.

Алайнерите могат да се поставят на деца, юноши и възрастни хора. Екипът ни ежедневно поставя денталните алайнери на юноши. При тях корекция на подредбата на зъбите се налага най-често и се случва най-лесно. Безспорният плюс на алайнерите за зъби е това, че са незабележими. Тийнейджърите ги харесват и не изпитват дискомфорт от тях.

невидими шини

В Virtue Dental Center лекуваме с помощта на дентални алайнери хора от всички възрасти.

При възрастните също препоръчваме поставянето на прозрачни брекети пред металните такива. Причината е проста – тяхната дискретност. Те не се набиват на очи и са идеални за хора, упражняващи професии в сферата на публичното говорене.

Избелване на зъби в София

Лечение с алайнери за зъби

Процесът на лечение е времеемък. Обобщили сме стъпките в следващите редове. Ето ги и тях:

Преглед при ортодонт

Професионалната преценка е задължителна в случая. Прегледът при специалист ще каже дали алайнерите за зъби са необходими и подходящи за конкретния пациент или е по-добре той да се насочи към метални, или керамични брекети.

Изготвяне на зъбна карта

Важно е специалистът, който ще постави алайнерите на зъбите, да има ясна представа от тяхното разположение. Това налага снемането на зъбен отпечатък.

Прави се снимка, а в последствие се снема и физически отпечатък, по който ще се изработи денталният алайнер.

Изпробване на алайнерите за зъби

След изработването алайнерът трябва да се пробва. В началото той може да се усеща стегнат и не особено удобен. Важно е като пациент да дадете адекватна обратна връзка на ортодонта, за да може той да нанесе съответните корекции по прозрачните шини при нужда.

Смяна на денталните алайнери

Периодичната смяна е задължителна част от процеса на лечение. Периодът е относителен и за да не ви подведен, препоръчваме да го обсъдите още в началото с вашия ортодонт.

Видими резултати ще има още след първите седмици, но колко точно време ще отнеме постигането на лъчезарна усмивка, зависи от съответния случай. Обикновено носенето е между 3 и 6 месеца, в по-редки случай – година.

Цена на денталните алайнери

Цената на лечението зависи от сложността на конкретния случай. Може да се говори за конкретна цена след първичния преглед, за който писахме по-горе. За да получите повече информация за цените в нашия дентален център, обадете се на телефоните посочени в страница контакти.

Избелени зъби

Споделете