Комплексно лечение

Начало | Услуги | Комплексно лечение

На всеки пациент се прави пълен скрининг както на заболяванията на зъбите, така и на меките тъкани, кости, стави.

По време на консултацията (първото посещение) се снема подробен зъбен статус под увеличение, правят се рентгенови снимки, ако пациентът няма, на по-сложните случаи се прави фотодокументация и се взимат отпечатъци за модели или проект. Снема се медицинска анамнеза за минали и настоящи заболявания, прием на лекарства, работа във вредна среда и др. Цялата медицинска документация е защитена, но може да бъде ползвана за консултация с гранични медицински специалисти при нужда.

Нова красива усмивка

На базата на събраната информация нашият екип изработва подробен план на лечение и неговите варианти, ако са възможни такива, който включва диагнози, процедури, времетраене, финансов план и последователно етапите на лечение.

На следващото посещение планът на лечение се обяснява и дискутира с пациента, който си тръгва с цялата информация на хартия – статус, план, финансова част и допълнителна информация.

Следва записване на график с часове и вашето пътешествие към красива усмивка започва. 🙂

Какво е саниране

Саниране е комплекс от лечебни процедури целящи премахване на всякакъв вид инфекция в устата – инфекция от кариеси, от меки тъкани (венци), инфекция в каналите на зъбите и костта.

Най-често в частта саниране на план за лечение са включени следните процедури:

  • Обтурации (пломби)
  • Лечение на коренови канали
  • Екстракция (вадене) на неспасяеми зъби
  • Почистване на зъбен камък и/или пародонтална терапия за венци (в зависимост от случая)
  • Лечение на други заболявания на лигавицата
  • Сваляне на свръхконтурирани (стърчащи към венеца/неточни) коронки или други конструкции

Задължително всеки план на лечение започва със саниране.

Всички други етапи – хирургия, имплантология, ортодонтия, протетика (възстановяване с коронки, мостове, фасети, овърлеи и др) трябва да бъдат в условия на здраве – санирана устна кухина.

Споделете